Τα παραπάνω δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μετά την ολοκλήρωση της επίσημης επίσκεψής του στην Κίνα και τόνισε:
πωσ φαινεται η ερωτευμενη γυναικα
ισχυς συμβολαιογραφικου πληρεξουσιου
Και οι δύο αυτοί παράγοντες έχουν αξιολογηθεί πολύ θετικά από τους ενδιαφερόμενους πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους της Κίνας και δημιουργούν ένα ακόμα πιο ευνοϊκό περιβάλλον για τη σύσφιξη των σχέσεων καθώς και την κοινή παρουσία στον αγώνα για ειρήνη και ισοτιμία στις διεθνείς οικονομικές σχέσεις.
Επίσης λειτουργούν προωθητικά με στόχο τον εμπλουτισμό των ανταλλαγών σε εμπορικά, πολιτιστικά αγαθά και προϊόντα στο πλαίσιο και της στρατηγικής της Κίνας που βασίζεται στο σχέδιο "Μία ζώνη, ένας δρόμος" αλλά βεβαίως και των διακρατικών σχέσεων που έχουν τεράστιες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης.
Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και από τη φιλοξενία που μας επιφύλαξε η Κινεζική πλευρά αλλά και από τη συγκυρία αυτή που μας έδωσε τη δυνατότητα να προωθήσουμε επί της ουσίας τις σχέσεις των δύο χωρών.
Κατά την επίσκεψή του στο Πεκίνο, ο πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Wang Qishan και τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας, ομολόγου του, κ. Li Zhanshu.
Ο αντιπρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Wang Qishan, χαρακτήρισε κατά τη συνάντηση «άριστες» τις σχέσεις των δυο χωρών και τόνισε ότι:
Χωρίς αμφιβολία, η αμοιβαία εμπιστοσύνη βασίζεται και στην αμοιβαία κατανόηση και στον αμοιβαίο σεβασμό. Οι δύο χώρες υποστηριζόμαστε πραγματικά. Η Ελλάδα είναι ένας καλός φίλος στην Ε. Ε. που μιλάει για την Κίνα και υποστηρίζει την Κίνα. Η Ελλάδα πάντοτε σέβεται το δρόμο της Κίνας για το σοσιαλισμό, τα χαρακτηριστικά της και τα κοινωνικά συστήματα και τον κινεζικό πολιτισμό.
Από την πλευρά του ο κ. Βούτσης, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει «άριστες σχέσεις με όλες τις χώρες της Βόρειας Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, των Βαλκανίων και γι’ αυτό θεωρείται μία από τις ασφαλέστερες χώρες στην Ευρώπη και αποτελεί πόλο σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή.
«Είμαστε», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, «η χώρα που εργάζεται μεθοδικά για να ανοίξουν οι δρόμοι για την ενέργεια, το εμπόριο και τον τουρισμό τόσο στα Βαλκάνια, όσο και στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Θέλουμε να είμαστε όχι μόνο μία γέφυρα ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρώπη, αλλά θέλουμε από κοινού να εργαστούμε έτσι ώστε η Κίνα ως μία πολύ μεγάλη παγκόσμια δύναμη κι η Ε. Ε. να ανακτήσουν ένα ρόλο που τους αξίζει ιστορικά απέναντι στη μονοκρατορία των ΗΠΑ ή σε άλλες δυνάμεις, οι οποίες δημιουργούν καινούρια ζητήματα, ενός νέου εμπορικού πολέμου ή εντάσεις στα όρια πολεμικών εξάρσεων και στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική. H Κίνα με τον προσανατολισμό που έχει για τις διεθνείς σχέσεις μπορεί να είναι ένας πόλος ειρήνης, ισότιμης ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων και ταυτόχρονα διαμόρφωσης των προϋποθέσεων για μια παγκόσμια διακυβέρνηση ισοτιμίας των λαών και άρσης των ανισοτήτων».
Ο πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε επίσης στο Πεκίνο και με τον ομόλογό του πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας, κ. Li Zhanshu, τον οποίο προσκάλεσε να επισκεφθεί την Ελλάδα, καθώς και με τον πρόεδρο του Κινεζικού Ινστιτούτου για την Εξωτερική Πολιτική, Πρέσβη κ. Wu Hailong.
Όλες οι συναντήσεις έγιναν σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και είναι χαρακτηριστικό, ότι ενώ οι συναντήσεις του αντιπροέδρου της Κίνας διαρκούν συνήθως είκοσι λεπτά, η συνάντηση με τον πρόεδρο του ελληνικού κοινοβουλίου διήρκησε σαράντα πέντε, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου