Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

νευραλγία τριδύμου ομοιοπαθητική

θαλασσα ψαραγορα γλυφαδα

«Θα πρέπει να αλλάξει τη σημαία της (η Αυστραλία) και να σεβαστεί το γεγονός ότι εμείς είχαμε αυτό το σχέδιο πρώτοι», συμπλήρωσε ο Πίτερς, που αντικαθιστά την Τζασίντα Άρντερν (Jacinda Ardern), που βρίσκεται σε άδεια μητρότητας, στη θέση του πρωθυπουργού.


νευραλγία τριδύμου ομοιοπαθητική

Ν. Ζηλανδία: Η πρώτη εμφάνιση της Άρντερν με τη νεογέννητη κόρη


Οι σημαίες εμφανίζουν πράγματι μεγάλες ομοιότητες: Περιλαμβάνουν αμφότερες το βρετανικό σύμβολο, έχουν σκούρο μπλε φόντο, τη σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου στην πάνω αριστερή γωνία και τον αστερισμό του Σταυρού του Νότου.


Κάποια από τα στοιχεία που διαφοροποιούν τις δύο σημαίες είναι ο αριθμός των αστεριών: Τα αστέρια στη σημαία της Αυστραλίας είναι λευκά, ενώ στης Νέας Ζηλανδίας κόκκινα ενώ η αυστραλιανή σημαία έχει και ένα επιπλέον αστέρι με 7 γωνίες – που συμβολίζουν τα κράτη-μέλη της.


Η σημαία της Νέας Ζηλανδίας εγκρίθηκε το 1902, πέντε δεκαετίες πριν αναγνωριστεί επίσημα η σημαία της Αυστραλίας, το 1954. Παρόλα αυτά, η Αυστραλία στην πάροδο του χρόνου χρησιμοποιούσε διάφορες εκδοχές του εθνικού συμβόλου της.


Τα σχόλια του Πίτερς δυναμιτίζουν την ήδη τεταμένη σχέση μεταξύ των δύο χωρών, μετά και τη σύλληψη και κράτηση σε κέντρο της Μελβούρνης, ενός 17χρονου Νεοζηλανδού.




δημητρης γαλανιδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου