Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

ζουμε μαζι δουλευουμε μαζι

επιτραπεζια παιχνιδια καρτων και παζλ

Δημιουργήματα του, όπως η «Γκερνίκα» του Πικάσο, η Αφροδίτη της Μήλου, η Νίκη της Σαμοθράκης, γυναικεία αναγεννησιακά κορμιά και εκατοντάδες ακόμα σοκολατένια γλυπτά, αφού εκτέθηκαν σαν χάρμα οφθαλμών, έτρεψαν στη συνέχεια τους πιο επιδέξιους ουρανίσκους.


ζουμε μαζι δουλευουμε μαζι

ουρικο οξυ τροφιμα

Ο Γιώργος Αυγέρος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκμυστηρεύεται πως από μικρός ασχολήθηκε με την κεραμική, την αγιογραφία και την ξυλογλυπτική, αλλά η «έκρηξη» μέσα του έγινε όταν είδε ένα ντοκιμαντέρ στο οποίο ζαχαροπλάστες δημιουργούσαν γλυπτά από σοκολάτα. Έτσι παραδόθηκε όπως λέει στην τρέλα τής ιδέας ότι «η τέχνη μπορεί να φαγωθεί». Εγκατέλειψε την Καλαμπάκα Τρικάλων, για να σπουδάσει στη Θεσσαλονίκη ζαχαροπλαστική και να παντρέψει την αγάπη του για την τέχνη με τη λατρεία του για τη σοκολάτα. Γρήγορα καθιερώθηκε στον χώρο και κατέκτησε σημαντικές διακρίσεις, όπως χρυσό βραβείο στον Πανελλαδικό - Βαλκανικό διαγωνισμό καλλιτεχνικής σύνθεσης σοκολάτας.


«Όλοι θέλουν να γευτούν ένα έργο τέχνης»


«Με αφέλεια και ρομαντισμό ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη ζαχαροπλαστική τέχνη. Με διάφορες τεχνικές προσπαθώ να δίνω στη σοκολάτα υφές και εμφανίσεις που δεν παραπέμπουν σε κάτι φαγώσιμο, αλλά σε υλικά όπως το σίδερο, το ξύλο και η πέτρα», επισημαίνει και εξομολογείται ότι αγαπημένη του στιγμή είναι να βλέπει την έκπληξη των ανθρώπων που καταναλώνουν τα ιδιαίτερα γλυκά του.


«Όταν οι άνθρωποι βλέπουν αυτά τα αντικείμενα, αρχικά θεωρούν ότι είναι από πορσελάνη ή ξύλο και μένουν έκπληκτοι όταν ενημερώνονται ότι είναι από σοκολάτα! Τότε αφήνουν οτιδήποτε υπάρχει γύρω τους, διότι θέλουν να καταναλώσουν τα σοκολατένια γλυπτά» περιγράφει ο executive pastry chef και συνεχίζει λέγοντας ότι δεν εμποδίζει την κατανάλωση τους, αφού «η μοναδικότητα των καλλιτεχνημάτων αυτών είναι ότι όλοι θέλουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να γευτούν ένα έργο τέχνης».


Ο Γιώργος Αυγέρος εμπνέεται από τη φύση, τον κόσμο αλλά και από γνωστά σε παγκόσμιο επίπεδο έργα τέχνης. Μάλιστα ένα από τα αγαπημένα του, είναι η «Γκερνίκα» το διασημότερο έργο του Πάμπλο Πικάσο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου