Αυτές είναι μερικές μόνο από τις φράσεις που χρησιμοποιούσαν οι απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη όταν έπρεπε να μιλήσουν στα επίσημα κινητά τους τηλέφωνα. Είχαν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και ποτέ δεν άνοιγαν κουβέντα μέσω κινητών για το θύμα τους που ήταν στα όρια της εξόντωσης. Και όταν κάποιες φορές τους ξέφευγαν κουβέντες χρησιμοποιούσαν κωδικούς.
επιταφιος ωρα περιφορας κυπρος
Η λέξη «μωρό» ήταν για αυτούς ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ενώ με την λέξη «πρόβατα» εννοούσαν τους φύλακες και τον Κρητικό επιχειρηματία όσο ήταν σε κάποιο κρησφύγετο, ενώ σύμφωνα με τις Αρχές «κοπάδι» έλεγαν ολόκληρη τη συμμορία των απαγωγέων.
Οι αποσπασματικές αυτές λέξεις μπορεί να μην έδωσαν στοιχεία στους αστυνομικούς, όμως όταν οι αξιωματικοί άκουγαν τις καταγεγραμμένες τους συνομιλίες καταλάβαιναν με βάση την όλη γνώση της υπόθεσης, σε ποιους ακριβώς αναφέρονταν με τις κώδικες λέξεις που χρησιμοποιούσαν.
Είχαν εφαρμόσει όλους τους κανόνες συνωμοτικότητας και κάποιες φορές, για να μην εντοπίζονται από τις κεραίες τηλεφωνίας, σε άλλο νομό της Κρήτης ήταν οι δράστες και σε άλλο νομό να είχαν αφήσει επίτηδες τα κινητά τους.
Πάντως στη δικογραφία έχουν καταγραφεί οι επικοινωνίες που είχε ένας από τους «φύλακες» του Λεμπιδάκη με άλλο μέλος της συμμορίας των απαγωγέων. Χαρακτηριστικά αναφέρεται:
Κατόπιν σχετικού αιτήματος της προανακριτικής αρχής και την έκδοση σχετικού Βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημ/κών Ηρακλείου, ετέθη στο σύστημα επισυνδέσεων της ΔΙ. Δ.Α. Π. μεταξύ άλλων και η τηλεφωνική σύνδεση 69... που προέκυψε ότι κατέχει και χρησιμοποιεί αποκλειστικά ο κατηγορούμενος (1) Κ. E Από την ακρόαση των συνομιλιών προέκυψαν τα εξής:
καλοκαιρινες διακοπες με μωρο
εξεδυσαν με καβαρνος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου