«Καθαρό δρόμο» για μια 10ετία ζήτησε, και έκρουσε καμπανάκι ότι εάν οι Ευρωπαίοι κλωτσήσουν τον τενεκέ αυτό θα έχει επιπτώσεις στη χώρα, γιατί εκείνος που θα θελήσει να επενδύσει, θα κάνει δεύτερες σκέψεις.
φιλανθη βραχος
δείτε ποιοσ βλέπει το facebook προφίλ σασ
ποτε βαζουμε το μωρο στη θαλασσα
Σε αντιδιαστολή πάντως, με την χαλαρή του διάθεση, εμφανίστηκε αυστηρός προς την ευρωζώνη, δηλώνοντας σε όλους τους τόνους πως πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η συζήτηση, καθώς δεν μπορεί η ευρωζώνη να είναι συμβατή με τόσο διαφορετικά επίπεδα χρέους μεταξύ των κρατών. «Ουσιαστικά δεν υπάρχει ενιαία νομισματική πολιτική», είπε και μια δήλωση γρίφο τάραξε τα νερά:
«Η Ευρώπη έχει βαθύ πρόβλημα και αυτό στο Κοινοβούλιο δεν το συζητάμε, όπως και το αν η Ελλάδα μπορεί ή δεν μπορεί να επιζήσει σε μια τέτοια Ευρωζώνη».
Μαζί με τα γνωστά του ευφυολογήματα στον...αέρα της επιτροπής βγήκε και η αγάπη του για τον ΠΑΟΚ. Κι όλα αυτά με αφορμή το ερώτημα αν συμφωνεί ή όχι με το ΔΝΤ.
«Δεν βλέπω το λόγο γιατί δεν μπορώ να συμφωνήσω à la carte με το ΔΝΤ. Αν το ΔΝΤ πει ότι ο ΠΑΟΚ είναι πολύ σημαντική ομάδα, ίσως η πιο σημαντική, θα συμφωνήσω με το ΔΝΤ», σχολίασε και έσπευσε να διευκρινίσει ότι διατηρεί τη διακριτική ευχέρεια να συμφωνεί όταν λέει κάτι σωστό. Σε κάθε περίπτωση λάθος είναι για τον ίδιο, όσα υποστήριζε το Ταμείο για την ανάπτυξη.
Δήλωσε ευγενική φύση ως άνθρωπος αφού δεν θέλησε να «καταχεριάσει» και πάλι το ΔΝΤ. Δεν απέφυγε παρόλα αυτά τον πειρασμό, λέγοντας πως έχει αποδειχθεί ότι όσα έλεγε ότι τα έσοδα δεν θα είναι αυτά που είναι και δεν θα φτάσουν στο 0,5%, αρχίζει να αναθεωρείται.
«Δεν θα πω στην εποχή του κ. Κουτσούκου και του κ. Σταϊκούρα τι προβλέψεις έκανε το ΔΝΤ, γιατί είμαι και ευγενικός άνθρωπος», είπε αυτάρεσκα για να προσθέσει ότι όπως όλοι οι οργανισμοί, κάνει και λάθη, «μερικά τα λέει σωστά και μερικά τα λέει λάθος».
Στην κουβέντα «έπεσαν» και οι τσακωμοί του με τον Γιάννη Στουρνάρα, τόσες πολλές φορές, όπως φρόντισε να πει, που το έχει συνηθίσει. «Πάνω από 30 χρόνια τσακωνόμαστε, από την εποχή που ήταν συνοδοιπόρος του Κ. Κ.Ε., και ανήκε στους Επιστήμονες του Κ. Κ.Ε., και εγώ ήμουν στο Κ. Κ.Ε. εσωτερικού, τότε στο Λονδίνο. Οπότε, εγώ είπα, ότι αυτά που λέει δεν στέκουν. Εδώ είναι τα κείμενα, που αποδεικνύουν ότι δεν στέκουν αυτά τα 86 δις (σ. σ. το κόστος διαπραγμάτευσης κατά τον διοικητή της ΤτΕ από το πρώτο εξάμηνο της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης). Περιμένουμε με χαρά και ανυπομονησία, αυτή την φορά να έχει κάποιες πιο πειστικές απαντήσεις, από τις προηγούμενες διαφωνίες μας», είπε, προκαλώντας το σχόλιο του Γιάννη Κουτσούκου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου