Συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον προσωπικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, την Παρασκευή (30/03) στη Βιέννη.
αντλια υδραυλικου τρακτερ fiat 100-90
μηκος τερματος ποδοσφαιρου
Ευελπιστεί πως «το πνεύμα και η παράδοση» θα συμβάλλουν στην πρόοδο στο ζήτημα της ονομασίας της χώρας του δήλωσε κατά τις σημερινές συνομιλίες του στα Σκόπια με την Αυστριακή ομόλογό του Κάριν Κνάισλ, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Ντιμιτρόφ, ενόψει της συνάντησης που θα έχουν με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον προσωπικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, την ερχόμενη Παρασκευή στη Βιέννη.
Λόγω της αργίας της Μεγάλης Παρασκευής των Ρωμαιοκαθολικών, η συνάντηση των τριών δεν θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της τρίτης έδρας των Ηνωμένων Εθνών στην Βιέννη - όπου είχαν διεξαχθεί οι προηγούμενες συνομιλίες τους στις 13 Φεβρουαρίου - αλλά στο αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Στις συνομιλίες του με την Κάριν Κνάισλ, ο Νίκολα Ντιμιτρόφ τόνισε πως η προσφυγική κρίση του 2015 έδειξε πόσο σημαντική είναι η σταθερότητα στα Βαλκάνια, ενώ εξέφρασε παράλληλα την επιθυμία για ένα άνοιγμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά τη διάρκεια της αυστριακής Προεδρίας στην ΕΕ, το δεύτερο εξάμηνο του 2018.
Την υποστήριξή της, κυρίως στην εξεύρεση λύσης με την Ελλάδα, χώρα-μέλος της ΕΕ, στο ζήτημα της ονομασίας, υποσχέθηκε από την πλευρά της η Αυστριακή υπουργός Εξωτερικών, η οποία πρόκειται να συναντηθεί σήμερα στα Σκόπια και με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ. Αργά το απόγευμα θα μεταβεί στο Βελιγράδι, τρίτο σταθμό της περιοδείας της στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στο πλαίσιο της οποίας είχε επισκεφθεί χθες το Κόσοβο.
Αξίζει να σημειωθεί, πως κατά τη διάρκεια πολύωρης συζήτησης που είχαν στις 13 Φεβρουαρίου από κοινού στην τρίτη έδρα του ΟΗΕ στη Βιέννη με τον απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς και των Σκοπίων Νίκολα Ντιμιτρόφ, είχαν συμφωνήσει να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, για την εξεύρεση μίας αμοιβαία αποδεκτής λύσης γύρω από το ζήτημα του ονόματος.
μπρεντα γεωργια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου