Πανελλήνιες – Πανελλαδικές 2018: Λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η «μάχη» των Πανελλαδικών εξετάσεων, μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, επιβεβαιώνει πως η ζέστη φαίνεται πως μειώνει τις επιδόσεις των μαθητών, καθώς, σύμφωνα με τα ευρήματά της, όσο μεγαλύτερη είναι η θερμοκρασία στις τάξεις, τόσο χειρότεροι είναι οι βαθμοί των μαθητών στις εξετάσεις.
κλεμμενα ονειρα τελευταιο 526
φωτιεσ ελλαδα τωρα
Με δεδομένο ότι η κλιματική αλλαγή θα ανεβάσει το θερμόμετρο τα επόμενα χρόνια, αυτό θα έχει επίπτωση στους μαθητές, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι οποίοι ανέφεραν ότι μια λύση είναι η τοποθέτηση περισσότερων κλιματιστικών στα σχολεία και στα σπίτια για να μπορούν να συγκεντρωθούν καλύτερα οι μαθητές.
Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα των Πανελληνίων εξετάσεων
Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Χάρβαρντ, Καλιφόρνια-Λος Άντζελες (UCLA) και Τζόρτζια, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Τζόσουα Γκούντμαν της Σχολής Διακυβέρνησης Κένεντι του Χάρβαρντ, σύμφωνα με το BBC, ανέλυσαν τις επιδόσεις περίπου δέκα εκατομμυρίων μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε διάστημα 13 ετών.
Διαπιστώθηκε ότι, όταν οι μαθητές δίνουν εξετάσεις σε περίοδο καύσωνα, οι επιδόσεις τους πέφτουν κατά μέσο όρο (μολονότι μεμονωμένοι μαθητές μπορεί να μην επηρεασθούν). Όταν αντίθετα ο καιρός ψυχραίνει, οι βαθμοί ανεβαίνουν.
Η μελέτη με τίτλο «Ζέστη και Μάθηση» υπολογίζει ότι για κάθε άνοδο της μέσης θερμοκρασίας κατά 0,55 βαθμούς Κελσίου υπάρχει μια πτώση της τάξης του 1% στις επιδόσεις. Η αρνητική επίπτωση αρχίζει να γίνεται αισθητή, όταν η θερμοκρασία ξεπερνά τους 21 βαθμούς Κελσίου. Η πτώση στην απόδοση των μαθητών είναι μεγαλύτερη μετά τους 32 βαθμούς Κελσίου και ακόμη πιο ορατή μετά τους 38 βαθμούς.
Διαβάστε επίσης: Καιρός: Μετεωρολογική «βόμβα» με 36άρια θα σκάσει σε λίγες ώρες στη χώρα – Ποιες περιοχές θα «καούν»
Η επίπτωση της ζέστης είναι μεγαλύτερη στα παιδιά από φτωχές οικογένειες, πιθανώς επειδή στο σπίτι τους δεν έχουν κλιματιστικό. Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι αν σημαντικές εξετάσεις (π. χ. για την εισαγωγή σε πανεπιστήμια) συμπέσουν με κύμα καύσωνα, οι μαθητές από πλουσιότερες οικογένειες έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα.
Η μελέτη εν μέρει εξηγεί γιατί οι μαθητές από βόρεια και ψυχρότερα κλίματα συνήθως εμφανίζουν καλύτερες σχολικές επιδόσεις σε σχέση με μαθητές από ζεστές νότιες χώρες (π. χ. στα τεστ Pisa του ΟΟΣΑ).
Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τις Πανελλήνιες 2018
Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων
Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi
Διαβάστε επίσης:
Αυτή είναι η 36χρονη που αποπλάνησε 13χρονο αγόρι στην Κέρκυρα - Δείτε φωτογραφίες
Capital Controls - Αλλαγές από σήμερα (04/06) στο όριο αναλήψεων - Τι ισχύει
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου